Beyin Anevrizması ve Tedavisi

Beyin anevrizması, dünyanın gördüğü en ölümcül beyin hastalıklarından birisi olarak dikkatleri çekiyor diyebiliriz. İnsanların özellikle birkaç senelik dilim içerisinde en çok rastladıkları hastalıklardan birisi oldu da denebilir. Ülkemizde bu hastalığa dair oranların yükselmesi ile birlikte bizde sizler için bilgi içerikli bir yazı oluşturmak ve hastalığı tanımanıza yardımcı olmak istedik. Uzmanlardan da sorduğumuz, soruşturduğumuz kadarı ile herkesin anlayabileceği dilden en iyi şekilde durumu anlatma amacı içerisine gireceğiz. Kısaca özetleyelim.

Beyin Anevrizması Nedir?

Kısaca açıklamak gerekirse beynin tehlikeli noktalarında meydana gelen içi kan dolu baloncuklar olarak nitelendirilebilir. Bu baloncukların çeşitli sinirsel ya da fiziksel nedenler ile patlaması beraberinde beyin kanamasını getirir. Beyin kanaması akabinde vücutta çok ciddi sorunlar yaşamak mümkün hale gelebileceği gibi her ne olursa olsun uzmanlar nezdinde çok büyük tehlikesi olarak bir sorundur.

Beyin Anevrizması Belirtileri

Genel olarak başa bir anda saplanan ciddi baş ağrısı ile yorumlanır. Rutin kontroller ve beyin filmi dışında hastalığı önceden anlamak çok da mümkün olmaz. Baş ağrıları bir anda gelir ve öncesinde hafif ölçekli ve sürekli baş ağrıları da beraberinde bir beyin anevrizmasına yönelik haberci niteliği taşır. Anevrizma, ne kadar geç teşhis edilirse o kadar ciddi sıkıntıları beraberinde getirebilir.

Beyin Anevrizması Tedavisi

Tedavi aşaması aslında tamamı ile cerrahi müdahale sonrasında çözülebilecek bir sorundur. Ameliyatlar oldukça riskli ameliyatlardır ve ortalama durumun ciddiyetine ve ekibin sayısına göre 7 – 15 saat aralığında zaman gerektiren çok ciddi ve profesyonel bir operasyondur.

Operasyonun ardından hasta belirli aralıklar ile gözetim altında tutularak durumunun stabilizesi uzmanlar tarafından incelenir. Bununla birlikte kanın sulanması beyin hastalıklarında çok önemlidir. Uzmanlar, sizlere ameliyat sonrasında ömür boyu kullanacağınız etkili bir kan sulandırma ilacı verir.