2016 yılında altın fiyatları ne olur?

2016 altın fiyat tahmini konulu yazımıza hoş geldiniz.
2016 Altın fiyatları ilgili olarak öncelikli olarak şunu belirtelim ki, fiyatların artış ve azalış tahminleri hiç bir zaman kesinlik kazanamaz. Dünya ekonomisindeki gelişmeler, siyasi gelişmeler, savaşlar ve doğa olayları dahil olmak üzere bir çok faktör altın fiyatlarına etki etmektedir. Bununla birlikte ülkemizdeki istikrar durumu ve siyasi-ekonomik durum ve komşu ilişkilerine göre çeşitli reaksiyonlar olabilir. Neticede unutmayalım ki 2016 altın fiyatları tahminleri konusunda hiç bir zaman net bir sonuca ulaşamazsınız.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’e bağlı araştırma şirketi BMI Research, Fed’in faizleri artırması durumunda altın fiyatlarının 2016’nın ilk yarısında 1000 dolar altına inebileceğini açıkladı.

2015 yılından bu yana yüzde 9 değer kaybeden altının ons fiyatı, TSİ 16:30 itibariyle bin 77 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatları çarşamba gününü bin 64 seviyesinde kapatarak Şubat 2010’den bu yana en düşük seviyeye inmişti.

BMI Emtia Araştırmaları yöneticisi John Davies , “Altın bin dolar altına düşebilie ancak bir tamamen çökeceğini düşünmüyoruz. Birçok faiz artırımı tahminleri çoktan fiyatlandırıldı. Yani faizlerin artırılması kararı alınır alınmaz piyasadan çok büyük bir tepki beklemiyorum. Kademeli daralma altındaki düşüşü hafifletecek, fiyatlar tekrar bin dolar ve üzerine çıkacaktır” dedi.

ABD ekonomisindeki iyileşme ile birlikte faiz artırımı ihtimali artarken, altın üst üste üçüncü yılında da aşağı yönde hareket etmeye yöneldi. Çünkü yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor.

İnternette en çok arama yapılan altın fiyatları aramaları şöyle:
2016 çeyrek altın fiyatları ne olur?
2016 cumhuriyat altın fiyatları ne olur?
2016 gram altın fiyatları ne olur?