Ücretli Öğretmenlik 2015-2015 yeni zamlı maaşları! MEB Ücretli Öğretmenlik başvuruları şartları ve formu – Habersiz Girilmez

MEB Ücretli Öğretmenlik başvuruları ne zaman? Ücretli Öğretmenlik zamlı maaş fiyatları. Ücretli Öğretmenlik 2016 yeni ders ücretleri. Ücretli Öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır. Ücretli Öğretmenlik başvurusu nereye yapılır. İşte en detaylı ayrıntılar

Ücretli Öğretmen başvuruları için gün sayan öğretmenler için müjdeli haber. Ücretli Öğretmenlik yeni maaşları ve ders ücretleri belli oldu. 2016 Ücretli Öğretmenlik yeni maaşları. Eğer bir Ücretli Öğretmen 132 derse girerse alacağı maaş 1,100- 1,300 TL rakamına varacaktır. Tabi bu rakam değişkenlik gösterebilir.

Ücretli Öğretmenlik başvuruları için çevrenizdeki size en yakında bulunan MEB müdürlüklerine ulaşarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz

Ücretli Öğretmen’in maaş hesaplaması ek ders ücreti üzerinden öğretmenin girdiği ders saatine göre yapılır.2015 yılının ilk altı ayında Ücretli Öğretmen olarak görev yapan bir kişi 120 saat için ortalama 1.050.-TL maaş almaktaydı.

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine iki gün önce zam yapıldı. Yapılan %4,76’lık bu zam 2015 yılı Temmuz – Aralık dönemini kapsıyor. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının 1.Dönemi Ocak ayına kadar Ücretli Öğretmenin maaşı bu zam oranı üzerinden hesaplanacak.

2015 Temmuz – Aralık Dönemi Ücretli Öğretmen Maaşı (120 ve 132 saat üzerinden)

2015 Temmuz ayından itibaren %4,76’lık artışa göre ayda 120 saat derse giren bir Ücretli Öğretmenin Maaşının 1,000~1,100.-TL (%15 vergi dilimi ve bekar) civarında olması bekleniyor. Öğretmenin 30 günden kalan 2 gününün hafta içine denk gelmesi durumunda 132 saat derse giren bir Ücretli Öğretmenin maaşı ise 1,100~1,300.-TL rakamlarına ulaşacaktır. Bu rakamlar kişiye ve vergi dilimine göre değişmekle birlikte, tatiller vb nedenlerle genelde daha da aşağıya düşebilmektedir.

Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saate kadar ders verilmektedir.

Ücretli Öğretmenin Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Bir önceki yazımızda da belirttiğimiz üzere ücretli öğretmenin maaşı o öğretmenin aylık girdiği ders saatinin ek ders ücreti ile çarpımı sonucunda elde edilir. Burada kişinin vergi dilimi, evli-bekar veya çocuklu-çocuksuz olması gibi durumlar ek ders ücretinin hesaplanmasına etki eder. 2015 Temmuz – Aralık dönemi için ek ders saat ücreti yeni zamla 9,80 TL civarında olacaktır. Bu rakamı aylık girdiğiniz ders saati ile çarparak ortalama alacağınız maaşı bulabilirsiniz.

Bir ay boyunca haftada 30 saat derse girmek her zaman mümkün olamamaktadır. Kadrolu bir öğretmen toplu sözleşme ve yönetmelik gereği 23 Nisan, 19 Mayıs, Yılbaşı, Kar Tatili, Resmi Tatiller vb tatil günlerinde ek ders saat ücretini alabilirken Ücretli Öğretmenler bu günler için ücret alamazlar. Bu da maaşları özellikle tatillerin çok olduğu aylarda aşağılara çekmektedir. Tatil günlerinde çalışmadılar olarak kabul edilir. Yaz tatili başladığında yine işsiz kalırlar. Bütün prosedürü baştan itibaren yeniden yaşamak zorundadırlar. Yani anlayacağınız fiili ne kadar derse girerseniz o kadar maaş alabilmektesiniz.

Haftasonu Yapılan Destekleme Kurslarında Ders Versem Maaşım Artar Mı?

Bunun cevabı için önce hafta sonu kurslarında görev alabilmelisiniz. Devlet yeni ek ders yönetmeliğiyle bu kursların ücretini Kadrolu Öğretmenler için 2 katına çıkardı ve cazip bir hale getirdi. Bu, “madem dersaneleri kapattık ve böyle bir uygulama gelişirdik o zaman güvendiğimiz bildiğimiz personelimiz, kadrolu öğretmenlerimiz derse girsin de eğitim kalitesi daha yüksek olsun” diye yapılan bir uygulama. Yoksa kadrolu öğretmeni tatil günlerinde okula kolay kolay getiremiyorlardı. Bu yeni durumda ücretli öğretmenlerin görev alabilmesi çok zorlaştı.

Yine de diyelim görev aldınız. Ne değişecek, size artısı ne olacak? Haftada en fazla 10 saat haftasonu dersine girebilirsiniz. Yönetmelik ise ücretli öğretmenlere haftada en fazla 30 saat ders verilir diyor. Yani hafta sonu 10 saat derse girerseniz hafta içi en fazla 20 saat derse girebiliyorsunuz. Ek ders ücretinde de bir artış yok! Bu durumda daha fazla kazanmak adına ücretli öğretmene hiç bir katkısı yok! Bakanlık haftalık 30 saat konusunda bütün il ve ilçeleri uyardı. Geçen senelerde 30 (hafta içi)+10 (hafta sonu) görev alanlar vardı ama artık bakanlığın arka arkaya uyarılarıyla bu durum ortadan kalktı.

2015-2016 eğitim öğretim yılı için ücretli öğretmenlik kontenjanlarına ilişkin açıklamalar gelmeye başladı. Ancak şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar Ücretli öğretmenlik yapanları tatmin edecek düzeyde olmadı! Ülkemizde atanamayan öğretmen sorununun yaşandığı aşikâr… Atanamayıp Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında ücretli öğretmenlik yapan öğretmenler ücretlerinde iyileşme ve daha da önemlisi bir an önce atanmak istiyor. 2016 yılı Ücretli öğretmenlik başvuru tarihlerine ilişkin detayları açıklamayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın kısa sürede bu soruya cevap vermesi ve açıklama yapması bekleniyor. MEB ile öğretmenler arasında yapılacak ücretli öğretmenlik sözleşmesi sonucu yeni yılda ücretli öğretmenlik görevine getirilen öğretmenlerde eğitim öğretime başlayacak.

Ücretli Öğretmenlikten Neden Vazgeçilmiyor?

Burada şunu iyi belirtmek gerekiyor; Ücretli Öğretmenlik devletin okullarda varolan öğretmen açığını kapatmak için geliştirdiği bir sistemdir. Normal bir öğretmenin devlete maliyeti 4000 TL civarındayken bir Ücretli Öğretmenin maliyeti 1500 TL civarındadır. Devlet neden kadro açığını kapatmıyor sorusunun cevabı aslında burada yatıyor. Aradaki farkın bütçe hesapları yaparken ne kadar etkili olduğunu tahmin edebilirsiniz. Yükü neredeyse üç kat az olan bir sistemden devlet vazgeçmek istemiyor. Bütçe dengesinde önemli bir kalem olarak görüyor.

Ücretli Öğretmenlik Belgeleri

1) Diploma Fotokopisi
2) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
3) Savcılık Belgesi
4) Bölüm Dışı Başvurular İçin Sertifika Fotokopisi
5) Kpss Çıktı Belgesi (Sınava Girenler Getirecek)