İzmir’de Sahte Altın Define Dolandırıcılarına Dikkat

Değerli Erzincan Yaşam okurları. Geçenlerde başıma gelen bir konuyu sizinle paylaşayım.

Sahte gömü küp altın ile dolandırıcılık

Telefonumda kayıtlı olmayan Hasan diye biri beni aradı. “Abi nasılsın işler nasıl, senden alışveriş yapmıştık” falan.. Hatırlamasam da muhabbetine eşlik etmek zorunda kaldım. Gayet sıcak, hoş sohbetle devam etti biraz.. Sonra İzmir’de bir köye taşındığını, bağ bahçe ile doğal bir hayat sürmeye başladığını falan anlattı. Biraz daha sohbet ettikten sonra, köyde bir çeşmenin tadilatı olmuş, altından bir küp altın çıkmış.

“Abi sen tecrübeli adamsın, bilirsin bu işleri.. Nasıl yapalım.. Aman kimseye birşey deme..” dedi.

Ben de “Tabii ki demem. Aramızda kalsın. Dur biraz düşüneyim” falan dedikten sonra telefonu kapattım.

Tabii ki 155’i arayıp numarayı verdim. Polis arkadaş da bana: “Aman dikkat edin! Bunlar dolandırıcı” dedi.

Hadi yaa!

Neyse polis fazla ilgilenmedi. Numarayı kaydettiğini söyledi sadece. Dolayısı ile bilginiz olsun. Bu tarz dolandırıcılara çok para kaptıranlar var.

Aman dikkat!

İzmir, Niğde, Bartın, Uşak, Erzincan, Manisa gibi farklı illerde, bu tarz şebekeler saf yurdum insanlarının eline bir kaç gerçek altın veriyorlar. Sonra biliyorlar ki bu adam geri gelecek. Bizim temiz kalpli insanımız o altının gerçek olduğunu ve bütün küp altının kendine kalacağını, milyon dolarlık bir hayat süreceği hayalleri ile sağda solda ne kadar parası varsa, borç harç edip o küp altını alıyor. Eve gelince bir de bakıyor ki bütün altınlar sahte.

Şimdi siz bu konuyla ilgili bir dava açmadığınız sürece bu tarz adamların peşine kimse düşmez. Dava açsanız dahi, bu adamların evi barkı belli değil. Kim oldukları belli değil. Ancak savcılık ve emniyet olayı ciddiye alacak ve işin peşine düşecek. Ancak o zaman işler çözülür.

Memlekette dolandırıcı, altın sahtekarı, para sahtekarı, hırsız çok!

Bizden uyarması!