|
ÇAYIRLI FASULYESİ MARKALAŞIYOR |
|
|
|
|
 Üretimi yoğun olarak yapılan Çayırlı Fasulyesi paketlenecek. İlçede en çok üreticiliği yapılan tarımsal ürün olan kuru fasulye için daha önce Erzincan Tarım İl Müdürlüğü’nün girişimleri ile Kuru Fasülye Üreticileri Birliği
kurulmuştu. Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında Çayırlı ilçesine kuru fasulye temizleme ve paketleme tesisi kurulacak. Çayırlılı üreticiler ürettikleri fasulyeyi birlik çatısı altında kendi marka ve ambalajlarıyla pazara sunacak.
Bu kapsamda projenin finansörlüğünü üstlenen uluslar arası kuruluşlardan IFAD, OPEC, UNDP ve Tarım Bakanlığı temsilcileri ile Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, dün Çayırlı’da üreticilerle bir araya gelerek çeşitli incelemelerde bulundular. Çayırlı Kaymakamı Turan Yılmaz ve Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ile üreticiler tarafından son derece sıcak ve misafirperver bir şekilde karşılandılar. Çayırlı Kaymakamı Turan Yılmaz’ı makamında ziyaret eden yetkililer, gördükleri ilgiden dolayı Kaymakam Yılmaz’a teşekkür ettiler. Çayırlı Kaymakamı Turan Yılmaz burada yetkililere ilçedeki kuru fasulye yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra üreticilerle bir araya gelen yetkililer, Çayırlı’ya bağlı köylerin muhtarları ve çiftçileri dinlediler. Düzenlenen programda ilk olarak konuşan Çayırlı Kaymakamı Turan Yılmaz, yetkililere Çayırlı’ya verdikleri destekler için teşekkür ederken, kuru fasulyenin Çayırlı için büyük önem taşıdığını söyledi. Kaymakam Yılmaz, üretim aşamasında sorun yaşamadıklarını ancak pazarlama noktasında ilçenin büyük sıkıntıları olduğunu söyledi. Kurulacak olan tesisin bu sıkıntıları ortadan kaldıracağını vurgulayan Çayırlı Kaymakamı Turan Yılmaz, üreticilerin birlik çatısı altında bir araya gelerek dört gözle kurulacak olan tesisi beklediklerini, 2009 yılında fasülye ekiminin daha da arttığını söyledi. Kaymakam Yılmaz, kurulacak olan tesiste Çayırlı Kaymakamlığı olarak üzerlerine düşen görevi severek yapacaklarını da söyledi. erzincanhaber.com
|