Dünyada Çocuğun Durumu

Dünyada senede yaklaşık 137 milyon bebek doğuyor, bunların 6.3 milyonu 5. yaş gününü göremeden yaşama veda ediyor. Çoğunluğu Afrika ülkelerinde doğan 3 milyon bebek, her yıl doğrudan yetersiz beslenme veya dolaylı sonuçlar yüzünden hayatta kalamıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) dünya genelinde 119 milyon çocuğun kronik beslenme yetersizliği sınırında olduğunu ve yardım edilmemesi durumunda 15 yıl içinde yaklaşık 70 milyon çocuğun ölebileceğini açıkladı. UNİCEF’in raporunda dünya genelinde yoksulluk, hastalık ve yetersiz beslenme yüzünden 2030 yılına kadar yaklaşık 70 milyon çocuğun 5 yaşını görmeden ölebileceği kaydedildi.

Yeryüzü Doktorları da UNİCEF’in dikkat çektiği bu noktaya eğildi ve Ramazan ayında “Bebekler Açlığa Dayanamaz!” kampanyasının üçüncüsünü düzenledi.

Yeryüzü Doktorları, Kongo DC, Kenya, Çad, Gana, Somali, Gazze, Nijer gibi yoksul coğrafyalarda binlerce anne ve bebeğin açlıkla savaşına yardım eli uzatıyor.
afrika açlık
“BİR BEBEK 90 TL İLE 100 GÜN DOYAR”

Açlığın yaygın olduğu coğrafyalarda zatürre, ishal, sıtma, tüberküloz, kızamık gibi enfeksiyon hastalıkların bebek ölümlerinin önde gelen nedenlerinden olduğunu belirten Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kampanya hakkında şu bilgileri verdi:

“Bebekler Açlığa Dayanamaz kampanyasında bu 3. yılımız. Bu yıl Suriye ve Yemen başta olmak üzere politik karışıklıklar ve insani krizler yüzünden yoksun kalmış ve açlık sıkıntısı çeken bölgelerde yaşayan anne ve çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz. Bir bebeğin 1 aylık tıbbi beslenme bedeli 30 TL, iki aylık tıbbi beslenme bedeli 60 TL ve 100 günlük tıbbi beslenme bedeli ise 90 TL. Kampanyaya destek olmak isteyenler www.yyd.org.tr adresinden online bağış yapabilir ya da MAMA yazıp 6612’ye SMS atarak 5 TL bağışlayabilir”.