2015 Yılının En Değerli 5 Markası Kesinleşti

Dünyanın en iyi markaları dediğimiz zaman bu başlık altında birçok farklı seçenek inceleme altına alınabilir. Genel itibari ile bilindik markalar çok önemlidir ve insanlar bunun üzerine konuşurlar. Yıl sonu geldiği zaman her marka kendi gelir düzeylerini ve insanlara ulaşma değerlerini kısa vadede infografikler ile kamuoyu ile paylaşır. Bunun sonucunda en iyi markalar ortaya çıkar. En çok kazanan markalar dediğimiz zaman bunun üzerine uzun uzadıya düşünmeye gerek yok. Aslında her markanın gelir düzeyi ve hizmet kapsamı az çok ortada. Ancak insanlar bunları sıralamak istedikleri zaman sıkıntı yaşayabilirler. 2015 yılı verileri biraz erken olsa da yurtdışı kaynaklardan resmi olarak açıklanmaya başladı.

2015 yılının en çok kazanan markaları açıklanan verilere göre kesinleşmiş durumda. Genel itibari ile günlük yaşantımızda adını sıklık ile duyduğumuz ve tercih ettiğimiz markaların bu listede ilk sıraları aldığını görmek de oldukça güzel bir detay olacak. Yurtdışı teknoloji sistemlerinin de açıkladığı ortak bilgiler tek bir paydada buluşuyor. Sürpriz yok diyebiliriz.

En çok kazanan markalar yine tahmin edebileceğiniz üzere bilişim şirketleri arasında ciddi rekabetin ardından yine bu alanda ortaya çıktı da diyebiliriz. Şimdi aklınızdan bu markaların neler olduğunu geçirin. Sonrasında aşağıdakiler ile ne kadar uyuştuğunu karşılaştırın. Elde ettiğimiz verilere göre 2015 yılının en değerli şirketleri şu şekilde listeleniyor;

1-) Apple Inc.

2-) Samsung

3-) Google Inc.

4-) Microsoft Inc.

5-) Verizon

olarak listelendi. Apple şirketinin sürpriz olduğunu düşünebilirsiniz ancak kesinlikle değil. Dünyanın en çok telefon satan ve bilgisayar teknolojilerinde de en iyi markalarından birisi olmaları onlara bu anlamda markanın gelirlerini ciddi anlamda arttırması anlamına da geliyor diyebiliriz. Gelecek dönemde ne gibi gelişmeler olacak bilmiyoruz ancak geri planda olan şirketlerin çok ciddi sıçramalar yapması gerekiyor ki marka değerinde çok daha ciddi bir yükseliş söz konusu olsun.

2016 giriş verileri yakın bir zaman dilimi içerisinde tüm şirketler tarafından açıklanacaktır. Sitemizi takip ederek bu anlamda bilgi sahibi olabilirsiniz.